Så här installerar du dina Lightroom presets i mobilen

av Stina Lönnkvist

Visste du att du kan använda våra influencers presets (det vill säga deras egna fotofilter) både med fullversionen av Lightroom på datorn och gratisversionen på mobilen?

När du laddar ner ett presetpaket får du filer för båda sätten. Har du fullversionen kan du använda våra presets smidigt på både desktop och i mobilen, men du kan också välja att ladda ner dem enbart till mobilversionen som är gratis! Det är också toppen för att testa Lightroom innan du eventuellt börjar prenumerera för att få tillgång till alla funktioner på datorn.

Så här gör du för att installera Color Cones presets till gratisappen Lightroom i mobilen

1.

När du köpt ett presetpaket får du en mail med en nedladdningslänk där du laddar ner en .zip-fil. Öppna mappen genom att dubbelklicka på den (på datorn) och där ser du allt innehåll, bland annat 5 foton i .png-format.

2.

Skicka fotona till dig själv (t.ex. via mail eller AirDrop) så att du får tillgång till dem i mobilen. Spara fotona till kamerarullen.

3.

Ladda ner Lightroom-appen och skapa ett konto. Navigera till biblioteket och skapa ett nytt album (+). Namnge det efter influencern, t.ex. "Josefin Dahlberg Presets".

4.

Importera de 5 fotona till albumet genom att ikonen i nedre högra hörnet (+) och välja dem från din kamerarulle. 

5.

Importera dina egna foton. Antingen automatisk synk via kamerarullen (alla foton) eller utvalda till nytt album.

6.

Öppna en av presetfotona, klicka på inställningar uppe i högra hörnet (•••) och ”kopiera inställningar”. Öppna en egen bild och välj ”klistra in inställningar”.

7.

Nu har du lagt på ditt preset och kan antingen vara nöjd, testa andra presets eller tweaka fotot med Lightrooms verktyg. Möjligheterna är oändliga!

Klar med en bild?

Vi älskar att se dina resultat! Dela gärna med #colorcone och inspireras av andra på @color.cone.